joi, 12 noiembrie 2009

Apocalipse

 Se pare ca la capatul infinitului este ZERO 

Asteroidul bata-l vina!
Ce am facut in ultima saptamana ar fi putut fi EGAL CU ZERO. La doar 14.000 km de Pamant a trecut un asteroid, observat de catre astronomi cu 15 ore inainte de PUNCTUL ZERO. 2009VA, de 7 metri in diametru a fost descoperit de catre Catalina Sky Survey in data de 6 noiembrie 2009. Specialistii cred/spera ca asteroidul ar fi ars in intregime odata cu intrarea in atmosfera. Ingrijorator nu este frecventa cu care suntem vizitati de asemenea corpuri ceresti, cam 2 pe an, ci faptul ca se pot apropia neobservate.


 2009VA trecand la doar 14.000 km de Terra

Ultimele amenintari au fost:
- 2008 TS26, 1 metru diametru, la 6.150 km, in 9 octombrie 2008
- 2004 FU162, 7 metri diametru, la 6.535 km, in 31 martie 2004

Frica de Apocalipsa
Avand in vedere ca Biserica si Politica sunt doua bune prietene, isi pot schimba opiniile la orice colt de strada.
De teama ca oamenii de stiinta prezinta in fiecare zi, aproape, cate o noua exoplaneta, iar la un moment dat vor anunta descoperirea vietii, sub orice forma ar fi sa fie ea, Vaticanul va porni un proiect de includere a vietii extraterestre in "planurile divine ale lui Dumnezeu". Dupa ce au creat o seama de mari probleme multor oameni care si-au permis sa creada in existenta altor lumi, Giordano Bruno, Galileo Galilei si altii, acum au ei o mare problema. Hai ca daca extraterestrii ar semana cu omul ar fi bine, dar "daca au alta fizionomie, s-ar incadra greu in ideea ca Dumnezeu a facut omul dupa chipul si asemanarea sa. Mai mult, rolul lui Isus ca salvator ar fi confuz: alte lumi ar avea propria lor varianta de Isus sau versiunea pamanteasca este universala?"
"La fel cum exista o multime de creaturi diferite pe Pamant, la fel ar putea fi si alte fiinte, la fel de inteligente, create de Dumnezeu", a declarat parintele Jose Funes, astronom iezuit de la Observatorul Vaticanului si unul dintre organizatorii proiectului. "Nu intra in conflict cu credinta noastra pentru ca nu putem pune limite pe libertatea creativa a lui Dumnezeu".
Un nou PUNCT ZERO pentru Biserica.
Ei, daca ii trecea prin cap lui Giordano Bruno idea asta, n-ar mai fi murit ars pe rug.

La data de 6 noiembrie 2009, in lista Enciclopedie Planetelor Extrasolare, figurau 404 exoplanete.


sistemul planetar HR 8799, la 129 ani lumina de Terra,
in constelatia Pegasus, descoperit in noiembrie 2008


2012
A, apropo. Apocalipsa din 2012 s-a amanat pe 2406!
S-a ajuns la concluzia ca mayasii au creat acel calendar pentru contorizarea unor cicluri universale, care se succed odata la 394,5 ani.
Anterioarele "apocalipse mayase" au avut loc in:
- 20 septembrie 1618
- 17 iunie 1224
- 15 martie 830
- 11 decembrie 435, iar urmatoarea va fi undeva prin 2406

In majoritatea timpului omenirea  fost condusa de "TREBUIE SA-TI FIE FRICA DE CEVA!" Intotdeauna acel ceva a fost o necunoscuta, undeva in viitor, stiuta si posibil de atins doar de unii, putin la numar. Cred ca arma noastra, a celor multi, ar trebui sa fie NEPASAREA. Sa "nu punem botu`" in jocul lor. ORICARE AR FI SA FIE EI.
La inceput a fost APA elementul apocaliptic (vezi legenda lui Noe), acum va fi FOCUL (posibilul asteroid), poate candva in viitor va fi LEMNUL (ne vor invada padurile!!), apoi METALUL (asta cred ca va fi apocalipsa padurilor!), si la final (?) PAMANTUL (poate ca pe vremea aceea vom putea readuce Luna pe o orbina stabila si o vom scapa "din maini" pe Pamant, sau, atunci va fi sfarsitul Terrei, odata cu sfarsitul Soarelui!).


Arcalui Noe sau anomalie geologica? Locatia Muntele Ararat, Turcia

O posibila apocalipsa si cred ca singura reala, va fi odata cu sfarsitul Soarelui, in prima faza, daca nu putem emigra de pe Terra, sau la MARELE FINAL, cel al universului, prin marele colaps al galaxiilor spre un PUNCT ZERO, sau prin marele inghet, cand se prepune ca se vor stinge TOATE stelele.

Dar dupa ce vizionezi:
- Home - A Visual Portrayal of Earth (2009)
- Sharkwater (2008) si zi-sa lui Ovidiu Petcu, District 9 (2009), nu-ti ramane altceva sa-ti doresti decat sa vina apocalipa, sa spele sau sa arda, sa digere sau sa taie, sa acopere sau sa tina in bezna totala toate relele oamenilor, toate cele cate au fost si sunt ei in stare sa faca.

Pana vine Apocalipsa...
O zi buna!
Marius

2 comentarii:

Unknown spunea...

salut
am uitat sa mentionez superba imagine din filmul 2012, pe ecrane luna asta, noiembrie 2009, care ne prezinta cum un val urias trece peste muntii Himalaia si loveste o clopotnita budista din Tibet. si realizarea si idea imi par marete.
http://www.youtube.com/watch?v=lKbEI8pDz0A

o zi buna!
marius

C a r R a spunea...

serios? budistii au clopotnite?
dar poate asta ar fi ideea viitorului tau articol

oricum, mersi pentru superba veste cu amanarea apocalipsei
te anunt si eu aparitia neamanata a http://writingitch.wordpress.com/