vineri, 25 februarie 2011

noi în anul 2000...

Şi ei au citit Asimov - ciclul Fundaţia...


Se pare că ceea ce visau oamenii că vor trăi în anul 2000, s-au cam împlinit, în mare parte în ultimii ani.
Îmi aduc aminte doar câteva de idei: televizoare aşezate pe perete precum tablourile, telefoane şi video-telefoane mobile, un posibil control genetic al bolilor ereditare şi nu numai, ghidare auto prin satelit, şi altele.
Multe au rămas în continuare vise, încă n-am colonizat planeta Marte, nu ne hrănim exclusiv cu proteine sintetice, nu avem o limbă şi o bibliotecă universală, nu trasmitem energia fără fir şi nici nu avem deocamdată autostrăzi inteligente.


Cu fiecare zi ne îndreptăm spre universul asimovian, spre planeta capitală a galaxiei, spre Trantor. O lume a calculatoarelor (cu carcasa gri!), a tabletelor PC (e-book-uri), a smartphone-urilor, a trotuarelor-bandă transportoare, a stylus-ului ("stilou" pentru semnătura electronică), a internetului în toate cele (...), a alimentelor realizate "dintr-un pumn de E-uri", a energiei geotermale, şi a multor altora. Ne mai trebuie o planetă ca o cutie, un lift anti-gravitaţional, un transport interstelar, un dezintegrator molecular...


Firma Corning Gorilla Glass, producătoarea sticlei speciale pentru display-ul smartphone-urilor de ultimă generaţie, se pregăteşte pentru o diversificare a ofertei. Astfel, orice suprafaţă plană, de la ferestre la mese şi uşi de frigidere, vor deveni display-uri care ne vor conecta cu cei dragi prin videofonie, reţele de socializare, sau către diversele surse media, TV, radio, internet.


Oare cât de departe suntem noi acum de un astfel de viitor:





sau de un astfel de viitor...



aici în versiunea celor de la Microsoft




până atunci...
o zi bună!
marius



Un comentariu:

C a r R a spunea...

Toate vor apare incetul-cu-incetul sau mai rapid, doar noi trebuie sa ne facem timp in viitor sa le putem utiliza pe toate, capitalul TIMP e limitat ;-D

http://globul-asociatiilor-romania.blogspot.com/