joi, 17 septembrie 2009

idee de scenariu SF 1 - Si Iadul poate fi Rai pentru cineva

idee de scenariu SF - pentru cine poate/vrea sa-l dezvolte

Si Iadul poate fi Rai pentru cineva
un barbat este rapit de catre extraterestri si dus pe planeta lor pentru studiu. dupa ce este cercetat atat anatomic cat si comportamental, "daca ar avea loc un contact social intre civilizatii cum s-ar comporta oamenii in lumea lor?", ii este stearsa memoria si este trimis inapoi pe pamant.
barbatul are impresia ca a fost rapit de catre extraterestrii si incetul cu incetul isi recapata memoria. povesteste prietenilor, autoritatilor cele intamplate si traite de el si cat de minunata este acea lume.
nu este bagat in seama.
se retrage din societate si incearca sa gasească o modalitate de a contacta civilizatia extraterestra si sa se intoarca acolo. esueaza. nu mai vorbeste cu nimeni. toata framantarea are loc in mintea lui. inebuneste. la casa de nebuni afla ca a mai fost cineva ca el, care sustinea aceleasi idei, o femeie. a fost eliberata de ceva vreme, pentru "buna raspundere la tratament".
se comporta pe placul cadrelor medicale si este eliberat. pleaca in cautarea femeii. o gaseste. pentru inceput femeia refuza sa-i povesteasca prin ce a trecut ea, de teama sa nu ajunga iar la spital, crezandu-l un supraveghetor venit sa-i verifice sanatatea mintala. pana la urma isi gasesc punctul comun.
sunt totusi tinuti sub observatie de catre extraterestrii. se hotarasc sa-i duca inapoi pe planeta lor.
ce nu a fost in ordine? de ce le-a revenit memoria stearsa?
liderii civilizatiei extraterestre au hotarat: nu-i vor returna pe pamant si nici nu vor initia un alt contact cu oamenii.
motivul: culturi diferite! lumea lor poate fi pentru pamanteni raiul, iar pentru ei viata pe Terra poate fi comparata cu iadul.

opozitia: "asa cum cei doi oameni s-au adaptat, s-ar putea adapta si ceilalti"
liderii: "si daca le place? se vor putea confrunta cu o invazie umana, ceea ce nu-i de dorit!"

deva, 19 august 2009

Niciun comentariu: